Vásárlási és szállítási feltételek

2017.június 1.


Felek között létre jövő szerződés.

A megrendelés elküldésével és annak Arató Ildikó egyéni vállalkozó  által történt visszaigazolásával a felek közötti szerződés jön létre mely szerint a

    Számlatulajdonos neve: Arató Ildikó

    Tel.: 20/594-0645.

    E-mail cím: aratoildikokozmetika@hotmail.com 

    Adószáma: 63671104-1-22

    Számlaszám: 10300002-60104593-11003281
    Számlavezető Bank: MKB Bank Zrt.

    mint Szállító,

valamint a megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételekkel :

A szállító köteles a megrendelt árut az általa vállalt határidőig kiszállítani. A vevő köteles a megrendelt árut kifizetni.
Adónem

Áraink alanyi adómentesek, nem igényelhető vissza az ÁFA. 

Fizetési határidő: Kérjük 50 000 Ft feletti megrendelt terméket 3 munkanapon belül előre utalással rendezze, 5 nap múlva minden rendelést automatikusan törlünk a rendszerből díj nem fizetés miatt. 50 000 Ft alatti megrendelésnél vagy előre utalás vagy utánvét lehetséges.

A webáruházban értékesített termékek eredete igazolt, a forgalmazott kozmetikumok hatósági engedéllyel rendelkező nagykereskedőktől származnak. Lejárati idejük nem rövidebb, mint 3 hónap.

Jogviszonyunkra egyebekben a 2013.évi V. törvény (Ptk.) , valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadóak.

Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerinti illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/- 

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/25186

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

A szállítás módja

A szállítást 2017. június 1.-től a GLS futár és a Magyar Posta látja el.

Az árut a megrendelés összegétől függően előre utalással vagy utánvételben szállítjuk ki. A rendeléseket 14 óráig megérkezett utalásokat követően még aznap intézzük.

A GLS futár másnapra házhoz szállítja a terméket. A 14 órát meghaladó fizetéseket egy nappal később adjuk a GLS futárnak és vagy postára.

Szállítási idő

A megrendelt termék típusától függően minimum egy hét, az ettől való eltérés esetén egyeztetünk a Vevővel. ( Lehetséges, hogy az adott termék még gyártás alatt van)

Szállítási nap

Befolyásolni a szállítási időt nem tudjuk, az teljes mértékben a futártól függ, garanciát nem vállalunk a kiszállítás napjára. Kérjük, hogy az átvételi elismervényt csak abban az esetben írja alá, ha a csomag nem sérült . Ha a csomagolás sérült, akkor ellenőrizze a tartalmát az átvételnél és jegyzőkönyveztesse a sérülés nagyságát és mibenlétét. Az átvétel utáni hiányosságokra nem áll módunkban reklamációt elfogadni. Amennyiben a vevő a kiszállított terméket nem veszi át, az ismételt kiszállítás költsége a vevőt terheli.
Postaköltség, csomagolási és egyéb költség
100 000 Ft-ot meghaladó vásárlás felett INGYENES a szállítási költség hazánkban. Magyarország területére vállalom a megrendelés teljesítését!

A megrendelt termékeket papír alapú csomagolásban küldjük el, a postaköltséget a Magyar Posta árszabása szerint számítjuk.


Előre utalás esetén 2000 Ft  csomagolási és postaköltséget számítunk fel, kivéve személyes átvétel esetében nincs postaköltség (erre csak PÉCS városában van lehetőség).

Megrendelés lemondása

A leadott megrendeléséről e-mailben visszaigazolást kap. Ha úgy látja, hogy a rendelés nem felel meg az Ön szándékainak, a megrendelést kérjük az aratoildikokozmetika@hotmail.com E-mail címre küldött "megrendelés lemondása" tárgyú levélben mondja le 2 munkanapon belül. Amennyiben a termék legyártásra kerül és a vásárló nem élt a lemondási jogával 2 napon belül, úgy a termék teljes ára kiszámlázásra kerül a vásárló részére.
A vásárlástól való elállás joga

Az elállás jogát az internetes vásárlásokra vonatkozó XVII/1999 (II/5) sz. Kormányrendelet szabályozza. Megrendelő/vevő a vásárlástól számított nyolc munkanapon belül írásban érvényesítheti elállási jogát az elektronikus úton történő vásárlásokra vonatkozó törvények betartásával. Az árucikk csak az eredeti csomagolásban és az eredeti számlával együtt szolgáltatható vissza! Olyan termékek esetén, amelyek a Megrendelő külön kívánságára egyedileg kerülnek legyártásra vagy nagy értékű kozmetikumok, nem érvényesíthető a vásárlástól való elállás joga. Az elállási jog minden olyan terméknél érvényesíthető, amely eredeti, minden csomagolási és termékelemet tartalmazó bontatlan, feltétlenül hiánytalan, gyári csomagolással, sérülésmentes állapotban érkezik vissza. Vásárló elállási joga megszűnik a kérdéses termék használatba vételével, valamint az áruátadást-átvételt követően bekövetkezett, a termék és/vagy csomagolásának sérülésével. A nem előírás szerinti kezelés vagy tárolás szintén kizárja az elállás jogának gyakorlását.

Kötelezettséget vállalunk arra, hogy a jogszerű elállás eredményeként a vevő által kifizetett áruértéket haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 30 napon belül visszatérítjük a megrendelőnek.

Minden egyéb felmerült költség kizárólag a megrendelőt terheli, ide értve a szállítási költséget, továbbá az esetleges járulékos költségeket valamint kárértékeket (pl.: visszaszállítás során sérült csomag). Amennyiben az áru sérülten érkezik a Megrendelőhöz, és annak tényét átvételkor jegyzőkönyvvel nem igazolja, a Vevő nem érvényesítheti az elállás jogát, az Eladó viszont követelheti az áru(k) árának megtérítését. Az előre nem bejelentett és egyeztetett módon vagy indokolatlanul visszaküldött terméket megrendelőnek/vásárlónak saját költségére visszajuttatjuk. Utánvétellel, portóval feladott csomagokat technikai okokból nem tudunk fogadni.

Amennyiben előre kifizette megrendelését, de a termék kiszállítása előtt, vagy azt követően jogszerűen eláll a vásárlástól, akkor a kezelési költséggel csökkentve utaljuk vissza az áru ellenértékét. A személyes vásárlás esetére nem vonatkozik az elállás joga. Az elállási jog gyakorlásának részletes szabályozását a 17/1999. Kormányrendelet tartalmazza.